Iskusite prednosti smeštaja u hostelu

image
Dec07

Iskusite prednosti smeštaja u hostelu

Karavan Inn Hostel Beograd

Da li želite da upoznate nove zemlje i gradove širom sveta a da ne brinete o troškovima smeštaja?

Ušteda novca i preporuke iz prve ruke

Boravak u hostelu ne samo što će vam uštedeti značajnu količinu novca, već će vam omogućiti da komunicirate i razmenite iskustva sa ostalim putnicima iz prve ruke, koji vam mogu preneti svoja autentična iskustva i preporuke.

Generalno hosteli su mnogo jeftiniji od hotela u zavisnosti od destinacije koju planirate da posetite. Još jeftinija varijanta jeste mogućnost korišćenja grupnog smeštaja sa ostalim gostima u zajedničkim spavaonicama.

Medjutim, ukoliko se ne osećate prijatno da sobu delite sa drugim gostima a vaš budžet to dozvoljava uvek možete rezervisati privatnu sobu koju većina hostela nudi. Privatna soba podrazumeva komforniji smeštaj i naravno malo više privatnosti. 

Prisnija atmosfera i umrežavanje

Jedna velika prednost boravka u hostelu je korišćenje zajedničkih prostorija; kuhinje, dnevnog boravka, barova. Boravak u prostranim zajedničkim prostorijama omogućava gostima hostela da lakše i brže uspostave komunikaciju sa drugim gostima, upoznaju zanimljive ljude, razmene iskustva. 

Dakle, prednost hostela u odnosu na hotele i druge vidove smeštaja, je prisnija i opuštenija atmosfera koju hosteli nude. To olakašava gostima da se lakše povežu i zbliže, razmene iskustva i utiske, sprijatelje se i umreže i privatno i poslovno.

Ušteda, ušteda i samo ušteda

Boravkom u hostelu možete uštedeti ne samo na ceni smeštaja, nego i na druge načine. Smeštaj u hostelu sa barom i razumne cene pića odličan su način da se lepo provedete sa društvom i pri tome uštedite. 

Druga velika stavka koja štedi vaš budžet jeste hrana. Hosteli vam omogućavaju da sačuvate prilično veliku sumu novca tako što ćete koristiti zajedničku kuhinju i sami pripremati obroke. Zahvaljujući tome možete sebi pripremiti zdrav obrok u bilo koje doba dana, umesto da konzumirate brzu hranu ili jedete po restoranima što je naravno najskuplja opcija.

Treće, hosteli su uglavnom opremljeni svim modernim sadržajima, kao što su besplatna Wi-FI konekcija, kablovska TV, muzički i DVD uredjaji, uslužni računari i slično. Dakle, korišćenjem besplatne Wi-Fi konekcije, možete komunicirati sa svojim prijateljima i porodicom kod kuće i izbeći plaćanje visokih telefonskih računa. 

U središtu zbivanja

Još jedna bitna prednost hostelinga je činjenica da se hosteli obično nalaze u blizini najvećih saobraćajnih veza i linija što vam daje mogućnost da lako i bzro stignete do različitih turističkih i gradskih lokaliteta koja vas interesuju. 

Pored toga, možete biti sigurni da će vam hostelsko osoblje drage volje dati predloge i preporuke šta trebate obavezno videti i posetiti u njihovom mestu. To vam omogućava  da budete u središtu zbivanja jednog grada, vidite mesta i posetite lokalitete koje nema ni u jednom turističkom vodiču.


Mnogobrojne usluge i servisi

Hosteli svojim gostima nude mnogobrojne usluge i servise, besplatno ili uz minimalnu nadoknadu. Pored gore pomenutih usluga kao što su besplatna Wi-FI konekcijoa, kablovska TV, muzički i DVD urdjejaji, uslužni računari, kuhinja za pripremanje hrane i drugo, u mnogim hostelima na raspolaganju su vam i besplatna kafa i čaj tokom celog dana, pegla i daska za peglanje, fenovi za kosu i slično.

Pored toga, većina hostela uz minimalnu nadoknadu svojim gostima nudi i usluge pranja i sušenja veša, usluge čekanja, prevoza od i do aerodroma, železničke ili autobuske stanice, kao i usluge čuvanje stvari posle odjave iz hostela i drugo.


Hostelig novog doba – bezbednost na prvom mestu

Ako ste nekad čuli horor priče o hostelima i sigurnosti boravka u njima, sada možete slobodno da zaboravite na to. Poslednje decenije, a posebno u poslednjih nekoliko godina, bezbednost boravka u hostelima podignuta je na najviši nivo. 

Ne morate više brinuti o sopstvenoj sigurnosti i sigurnosti svojih stvari prilikom boravka u hostelu jer ona podrazumeva najviši stepen bezbednosti. To uključuje video-nadzor 24 h dnevno, sigurnosne sefove na recepciji, ormariće sa ključevima po sobama, kao i čuvare i profesionalno obezbedjenje na licu mesta.

Imajući u vidu sve ove prednosti, sve više putnika ne samo mladje generacije, nego i onih malo starijih odlučuju se za hostelski smeštaj. Budite i vi jedan od njih i iskusite sve koristi koje hostelling može da vam ponudi.